Blogger Template by Blogcrowds

BBQ dak2 tele(0607)


wahhhhh...seronoknye....best3...bagi aku, al kisah 2 BBQ dlm 1 minguu. Tapi bagi posting kali nie, aku nak ceritakan mengenai BBQ dak2 kelas aku...

First of all, a special thankz to our orang kuat program nie, Mr Aizad aka Abg Iss. Dia selaku ketua prog nie telah bertungkus lumus dr mula sampai akhir( hari nie)... dia yang merancang, bersama Wan Ceng + Nazir Cute. Dari segi penyediaan & pembelian makanan hidangan, Kami dak2 lelaki yang telah mengigihkan usaha kami. Terima kasih kpd Nazir + Wan Ceng cause sudi berkampung di rumah aku. Thankz to firdaus gak cause sudi menjadi comm Logistik. Thankz to Ida & d Geng cause sudi amik tikar + nasi goreng. Thakz also to Syikin n d'geng cause air yg memikat tekak + buah yang mengembongkan perut aku, nur ,Rozie + yana....

Al Kisah Kami bertiga ( Aku, Daus + Nazir) . Mungkin korang nak tahu ape cerita di sebalik kami + ayam BBQ Ujong Pasir.... Selepas aku sediakan api n ayam, aku g semayang Maghrib, Then bila balik semayang...Masya-ALLAH...bebudak dua org nie tgh sibuk nak padam kan api bara yang marak menggunakan Pasir..tu yang ayam hangus sebab aku tak pesan bila api marak sila renjis dgn air..itulah kisah ayam Bukit Kayu Hitam + Ujong Pasir....

Al kisah Tukang Masak (Daus n Sofi), Tukang Kipas n MEkap (Syikin, Fareza + Ika)...si chef kita nie..bila masak je..mak aiiiii, bergegar satu pantai tu..si Sofi dgn gelagat mengelabah bile api besar + khusyuk membedah ayam dgn Daus sampai ayam tertingal tulang... Kesian akak-akak kita nie...perfume baju dah jadi perasa BBQ...wakakaka

Al Kisah Aktiviti...Thanks to syikin cause kasi 'MUG DIY'... Sori to Qis, dia memula ingat dpt hadiah 'serbuk kari' dr aku...padahal dia dpt jam.Hadiah dr seseorang...Aku amat banggan bila dpt masuk final game 'Kahwin, Cerai, Rujuk'..perghhhh sori Daus, kita tak Menang...Aku pun masuk top 3 bg games ' Geng Bas Sekolah' ..walaupun sebagai konduktor Bus..aku tetap mengancam peserta2 lain..Nawwar memang seorang ' driver Bus' yang Bagus + Lawak...olaaaaaa


so..lihatlah gambar2 1001 kenangan kami





senyum !!!!!!!



Senyum lagi !!!!




elehh Nazir..memalu lak



Fareeza nak wat Dance..


candid !!!


Ida ???.......



syikin menghidangkan aku ayam...



cantik tak aku ??? -Nur


Posing Maut



...................


mak ai gambar nie...menakutkan ???



Yana kipas diri sendiri ???
motif ??




mereka nak bergambar dgn aku..kui kui kui




kepada Racid Manje, Pak Yah, Anisah, K, Syed Ali n Syud... Pas nie leh lah korang join kitaorang yerk..meriah bangat !!! lagi2 kalau ader ' Si Racid'.....

Next event maybe...Futsal game / Badminton...



" Jadikan Hari Esok Lebih Baik Dari Hari Sebelomnye... "



3 Comments:

  1. Nor Shazwina Shahnaz said...
    oit.
    dah invite tapi tak accept pun?
    Fabulous Farafiqa said...
    wow nama aku ika kat siniiiiiiiiiiiiiiiiiii

    hjahahhaha
    Chuck Bartowski said...
    Shad : ye ke..nanti aku check yerk..kui kui kui

    pika : ha ha ha..ye ke..ala..bnyk sgt pika kat kelas kita tu..pikahcun, pikah ko ika mika..confuse beb..

Post a Comment



Newer Post Older Post Home