Blogger Template by Blogcrowds


WANTED !!!!!!!



Wish all a Blessed, Happy and Joyful Christmas 2008 and Happy New Year 2009


May the coming years be more prosperous and peaceful, God Willing!





Cantik kan awek Atas nie :)

Aq akan pastikan yang salah 1 dr hantaran
perkahwinan aku...sebiji dgn awek nie !!!!

Gambo awek nie aku dapat waktu aq n
geng Ida pergi keje Kahwin Kak Kam & Bro Edry

Diaorang selamat disatukan semalam tgahari
aq boleh katakan
1 majlis yang ringkas, simple, seronok n Kelakar
cause tak membazir n cara Islamic
yang kelakarnye....
semua pekerja yang basuh pinggan n cuci cawan
adlaah golongan
"Kanak-Kanak"

kui kui kui

mana pergi golongan muda ???
lelaki & perempuan tu...
tahniah adik2,
Pas nie...Kalau Abg Kahwin lak, Abg leh jemput
adik2 kontrak basuh membasuh nie :)







Pg tadi..aku rushing dr Muar ke MP
semata-mata untuk menyertai pertandingan
"Catur Bestari"
peringkat negeri Melaka (Open)

Alhamdullilah
dari 27 participant...
aku berjaya meletakkan diri aku ke kelompok 12 terbaik
dan hadiahnye...
Di atas tu la

Dan yang manis nye...
aku akan mewakili negeri Melaka
ke peringkat Kebangsaan
di Persada Johor......

Yeaaaaaaaaaaaaaaaa




Thanks KFC....
hamper bernilai RM150

kembong perut aku makan sos pas nie..
btw
hadiah nie aku nak kasi kepada seseorang....

:)





Kenangan Manis kot...
aq tak sempat masuk paper cause
sibuk g makan KFC cause dpt voucher FREE!!!!!

yang penting...
aq dah masuk TV...

Bulan 12 nie bulan yang untung bagi aku
tapi ader perkara sedih gak....
it's secret....


Semalam...
hari yg best skali...
1st time kuar makan ngan geng2 Ida,Nawwar,Piqah,Alia n Anis
korang memang best

adik aq ckp...
muka Alia mcm Pelakon......


MASEJ to Azmi :

Jgn Jeles,,,,
Aq dpt g Kebangsaan....


Catur Bestari



Olaaaaaaaaaaaaaa

Kini,
Catur Bestari telah kembali lagi
jadi,
aku ingin menyeru rakan2 ku sekalian
untuk sama2 menyertai
pertandingan ini


Mungkin ader yang masih 'Blur' or tidak paham
bagaimana caranya untuk memainkan permainan ini ??


ok
aku akan menerangkan secara 'roughly' sahaja'

permainan ini bukan nye sama seperti
bermain chess ataupun catur
tetapi seakan-akan permainan monopoly
yang memerlukan skill dan otak yang pantas
kerana....
hadiahnye semuanye bedasarkan peserta or kumpulan
paling cepat masuk ke
laluan Tijarah or Jihad Bisnes

anda tak perlu memerlukan
knowledge dlm business
walaupun permainan ini merupakan 1 cara untuk bisnes
secara islamik
semuanye tak perluuuuu

Kenapa???

aku dan Pak Yah telah membuktikannye :P




CAtur Bestari diasakan oleh PKEiNJ



Tujuannye
untuk memeupuk Hikmah Bisnes


Banayk aktiviti yang dianjurkan PKEiNJ
berkonsepkan Jihad
cnthnye dgn pengwujudan Klinik Tawakal
di beberapa masjid bertujuan membantu golongan
sederhana yang beragaama Islam
cntnye...Heomodalisis
Free...no Charges
Itulah konsep bisnes Jihad




Gambar Tapak Catur Bestari
Merah - laluan makan Gaji
Kuning - Laluan Tijarah
Pink - Laluan Jihad Bisnes



Step how to participate in this game
later I show u the link to this site



Permainan nie berharga
hrmmmm
RM90
"KOT ???"
aku tak tahu harganye
boleh didapati di semua Restoran KFC




Nie Sub Hadiah
perghhhhhh
dasyat kan.........
Untuk pertandingan kali ini,
agak mudah kerana tidak ader konsep kumpulan...
means semuanye daftar secara individual




So,
kepada sesiapa berminat nak participate...
leh lah korang contact
aku or Pakyah
Kitaorang memang mencari lagi Rakan2 yang sanggup
berjihad di Tapak Permainan
he he he


nie link ke site 'Catur Bestari'



Kindly take note that this briefing is COMPULSORY for
those students doing industrial training in Trimester 1,2009/2010 (starting from 8 June 2009).

Details of the briefing as below:

Date: 4 December 2008 ( Thursday)

Time : 8 pm (night)

Venue: CLCR 0001 (A1)

Hari Bahagia



"SELAMAT PENGANTIN BARU"


kepada
Kak Nora & Abg Shah Fitri

memang comel pasangan pengantin nie
bertemakan warna "UNGU"
Semuanye sejuk dipandang mata

Disini aku sertakan
sekali gambar2 yang sempat di snap shoot sepanjang majlis



wahhhhhh
cara hidangan terbaru di majlis perkahwinan
secara tak langsung
membuatkan aku n lain2
terpegun
meh kite tgk kuih nie satu persatu



"KUIH TART" rupenye.....
memang comel

" Manggis "
wahhhhh
mcm buah yang betul kan....
rupenye
isi dlm pun 'TART'




Nie lah 3 org puteri
yang pergi bersama-sama dgn aku
Piqah, Yana & Lili

walaupun ader cerite disebalik kami berempat...
memang kelakar n malu2 pada masa tu

kalau pandai spot......
dptlah jawapan tu :)



Majlis Renjis Merenjis
Piqah tak leh nak masuk
cause ..................
dah lah ramai lak tu yang berkumpul kat c2
sempat lah meng"usya"
pengapit lelaki & Perempuan
rupe2nye...
abg Aizam n ..........

nak tau pengapit pempuan tu..
tanyalah abg Aizam cause aku tak tau sape pempuan tu



3 Puteri yang Tunggu Masa saje,....
kitaorang sempat bercerite tentang masa hadapan
memang gementar tgk kawan sendiri kahwin
ntah bile tiba masa kite yerk ????
macam mana yerk perasaan???
Gementar ? Nervous ? Tak Sabar ?
hrmmmm
pilihlah sendiri

walau apa pun....
pada aku, saat yang aku cuak bila majlis
"akad Nikah"
sewaktu pengantin Lelaki nak melafazkan Nikah
Bagi aku time tu.....
agak mencabar cause takut2 tersalah or tersasol

nie update majlis perkahwinan seterusnya

Kak Kan n Bro Edry
20 Disember 2008
place : Batu Pahat (my hometown)


Abg Daus & Pasangan
22 jan 2009
Place : slngr
*don no much details about dis


Cinta Monyet


Tak Tau lah kenapa ari nie suke sangat
nak tulis pasal topic nie.....


"Cinta Monyet"


Terima kasih kepada adik aku
cause memberi aku ilham
kerana dah lama aku ingin tulis pasal "CINTA...."



Sian Monyet Nie
monyet nie ader perasaan gak

yang paling aku kesian
pasal bebudak yang dah couple sekian lama
n then, clash(putus)

Salah sorang mangsanye,
adik aku sendiri

Ape Kes ?????



Kes 1
------------

kawan aku nie dah 3 tahun bercouple
pas tu putus,

bile tanya si lelaki....
dia jawab,
Si dia tak sesuai , berpaling tadah...tu la
nie la..mcm2

bile tanye si pempuan....
dia jawab lain,
Playboy la, tak setia la, cerewet ,suka kongkong
mcm2 lagi ader....


Kisah 2
-----------------

Kawan aku nie baru 1 semester berpacaran
dah tu
naik sem ari tu
baru putus
ape kes???

Si lelaki kata si pempuan tu salah
dll

then merujuk balik,
skarang nie??????????

masya-ALLAH

....................................

Kesimpulannye,

"bukan semuanye manusia tu perfect"

Tak semestinye semua orang kaya tu Hensem
=> Datuk K
Tak semestinye pakai kete Wira tak Kaya
=> Org BP
tak Semestinye Hendsome bergaya, pengemas
n pembersih orangnye
tak semestinye jadi Tanzim, baik pekertinye

Tak semestinye pempuan tu cantik
tapi tak pandai wat keje2 rumah
Tak semestinye cute, baik pekertinye
Tak semestinye pakai tudung labuh,
kuat agamanye
Tak semestinye gemuk .....

dll.....


Jodoh di tangan tuhan...
memanglah


Jadi,
kalau dah bercouple tu
teruskan je lah kalau ader keizinan
dan kalau betul2 rasa yang hubungan leh kekal sampai kahwin
teruskanlah hubungan murni itu
asalkan sesuai disisi agama

Tak payalah memilih sangat
terutamanye pempuan
cause sekarang pempuan lagi ramai dr lelaki

Buat si Kaum Adam pulak,
Angkatlah martabat Kaum Hawa di
tempat yang tinggi
dan Jagalah mereka dan bukan menghancurkan mereka
kerana itulah lelaki diberi tanggungjawab
sebagai Ketua Rumah Tangga

"Responsibility On Your Shoulder"

"terimalah Se adanye"







Kali nie
aku nak mempromosi 1 kedai makan
yang semuanye berpatutan .
Iaitu dari segi harga, service & rasa makanan.



AMBAI SEAFOOD

bukannye UMBAI

lebih kurang 5 km dr mmu
terletak di bukit Katil
(persimpangan traffic light)

Kedai nie lain dr yang lain
banyak lampu menghiasi kedai nie
tak kira luar n dlm kedai
Memang terang benderang

Harganye memang berpatutan....
tambahan , semua masakannye EXTRA n sedap

Yang menariknye
Tukang Masak nye..
semuanye lelaki,
umur lingkungan 20-an


dan ditambah lagi
hidangan makanan yang mengambil masa
paling cepat di Melaka
iaitu 5-8 min

Semua makanan n minuman
siap terhidang...

Perghhhhhh
marvelous !!!!!!!




Special masakan
tapi aku lom cuba
:)



Haousmate aku
Faizal &Ismail
Disebabkan kesedapan....
hrmmmm
Licin habis dimakan



Farez & Kamal
Farez kerje dia memang suka makan telur Bistik
n utk pengetahuan korang
kat sini,
Telur Bistik dia Murah n SEDAP !!!

Kalah tempat2 lain
kitaorang dah jalan2 bnyk tempat :)



tgk Teh Tarik nie
Gelas nye memang Besar
Harga ????

RM 1 ....
Percaya ????
memula aku pun tak percaya..



Ayam gores Pedas
tinggal setengah je...




haaaaa
ini yg Best
SUp Campur....
Tempat2 lain memang tak leh lawan
Kuah yang Sedap
dan Isi dia banyak
perghhhhh
Harganye...
cuma RM 6



Memang Berbaloi
aku dah cuba banyak tempat
tempat nie lah yang murah n Sedap
selain Ceri n D'Nangka (2 tempat nie kureng....)


Lina n D'Geng dah cuba pergi kedai nie
Lina pun ckp...
"BEST!!!"


BRAVO !!! BRAVO !!!!


After traveling to seven countries
and making their way across 11 cities
and covering 21,600km,
Sam and Vince
are the new winners for
The Amazing Race Asia Season 3.




If i&t
didn't stuck at the airport
they would have won the race.
They finished their detour so fast.
I am so proud of themmemang berdebar jantung aku...
dari start...till end of the race..
perghhh
mcm nak mati


memang tak leh nafikan kehebatan I&T
diaorang nie, sempoi n have
strong relationship

sikit pun tak gaduh

buktinye...
waktu nak g gurun tu pun,
sempat beli breakfast
then,
diaorang yg sampai dulu


tak de rezeki....
itu yg aku dpt katakan

ketika hendak ke airport,
diaorang punyer
vehicle(pajero)
stuck in the sand n cannot move


sian diaorang..tersekat lebih half n hour



nie Geoff & Tisha

pasangan nie...
paling aku benci
from Philippines


berlagak je lebih
nasib baik diaorang tak jadi champions



this is the final result of the race

1st : Sam & Vince (Hong Kong)
2nd : Geoff & Tisha (Philippines)
3rd : Ida & Tania (Malaysia)

My hope

is I want to join
for the next race of new episodes







Which one do you choose more ?
Ronaldo or Messi
I like both,
but for winning something,
there must be a single winner....


As the race for the Ballon d,Or heats up,
next month
I am sick n tired of this constant argument,
yet people choose not to follow logic
n current statistic of
the player

Yes,
Messi is all great n superb n everyting,
but where is the evidence to prove that?

I don't know why people are making such a huge argument about this,
whether you love him or hate him,
nobody can even deny what he has achieved last season.

If you compare that to Messi last season,
his season was not good,
he is a brilliant player but he needs to prove
that by winning silverware n avoiding from blowing injury,
if he does,
then nothing can stop him.


Statistics n silverware are on Ronaldo side at the moment,
so any opinions you may have about Messi is irrelevant,
as he has nothing to prove that,


Messi is still quite young,
n needs to improve,
He's having a good future n can be
d replacement for MARADONA

As for Ronaldo,
he has achieved what he had to achieve.

The premier League is the hardest league
to play in n he dominates.

He’s a complete player.
Great right foot n left foot.
Deadly in the air n great free kicks.
Great vision of the game n a fantastic dribbler.
To top it off the best finisher in the world.
40 goals in last season
is enough to prove him as
d greatest footballer in dis world


"There isn’t one player in the world as complete as Ronaldo."


You may not like this guy,
but as a professional soccer player;
there isn’t one out there that can match him

especially Malaysian Player ...:)
ha ha ha

"RONALDO IS D BEST !!!"

Swimming

berenang adalah satu hobi yang baik
tak rugi kalau sesiapa yang mempelajarinye
nasib baik lah umah aku yang baru
nie dekat bangat dgn
swimming pool (BBU)


leh jadi mcm panda nie

senang hidup dia...
sampai leh timbul kat atas air

kawan aku ckp,
(Farez aka Kuittho)
doktor menggalakkan orang yang
ader semput bagus berenang
cause dgn berenang,
dada akan membesar..
mcm gambar idola aku kat bwh nie

jadi..semput pun tak de



hebat kan dia nie
ikan emas pun kalah berenang dgn dia
anak sape la nie


kalau lah Malaysia ade org mcm dia
perghhh
meletop !!!


Mak angkat aku kat Sabah,
dia pun pandai berenang
ye lah
umah dia kat pesisir laut
anak2 dia semua pandai berenang
mak aku citer
sejak kecil,
ibu bapak kat citu
akan lepaskan anak dia kat dlm laut,
biarlah...sampai anak tu lemas
lama2...pandailah anak tu...
mcm mana lah yerk
kalau kita ????

Kalau Satria2,
bagus kalau pandai berenang,
mana tahu kalau awek korang lemas....
jeng,jeng,jeng.....

Tennis



Federer, Nadal, Djokovic, Murray....
wahhhh
semuanye handal-handal..


Dis sem, aku amik tennis
saje mencuba sukan lain dari lain
memang best

First class dah ader fitness test
perghh
nasib baik yang amik kelas tennis
bukan semuanye sportsman

nasib baik pas...
35 sec
terpantas :)


Pagi tadi,
kuar main ngan Piqah n Lina
Memang best...
Piqah pun tak kurang Hebatnye...
Lina...
Ader masa nak jadi World Champ
Pas nie..
kalau nak g main,
leh ajak Lina sekali....


yeaaaaaaaaaaaa


ok la,
nak g sek adik,
nak ajar n kasi semangat,
adik nak SPM

bb


?????????????
Kenape
???????????


Ye la...
tadi aku baru jumpa Miss Hidayah
Nasib baik dia tak marah pasal result
Sayang AKAK !!!!


Pasal Kaya-raya nie...

Elaun Dak-Dak Ytm dah naik
sebanyak RM100 untuk Degree
berkuatkuasa 1 januari 2008
means
untuk semester nie dapat
RM 700 x 3 = RM2100
bulan 1-bulan 9 RM100 x9 = RM900
kalau lepas GPA3.00 dapat lagi RM700

wah kaya-raya....
semuanye RM3700


yang RM 100 tu sebagai top up untuk elaun sebelum nie
dari bulan 1 - bln 9
sebab kenaikan bermula 1 Januari 2008


Thanks la YTM.....


duit elaun sepatutnye masuk semalam (rabu)
tapi..person incharge ader masalah
nenek dia meninggal
so....
harap-harap esok dah masuk


leh ENJOY !!!!!!



2) 22 hb November 2008 nie
semua YTM students wajib menghadiri
Kem MOtivasi
Venue : diberitahu kemudian...

so...beritahulah kekawan kita yang lain



Gud LuCk



GOOD LUCK !!!!!!
to my sis
in her SPM Examination...

May you answer the questions well...
and get
Flying Colors

11A1



New Semester

ini kali kedua aku memulakan semester baru
dengan perasaan sedih..
Kali pertama dulu sedih sebab dapat result bawah 3 (beta year)
kali nie.....
Kenape yerk ???

ye la
sebab result sem lepas teruk
jatuh ke second lower
cause aku dpt unexpected gred untuk law n mini project

btw
aku mesti bersyukur
itu semua qada' n qadar ALLAH S.W.T


mungkin tak de rezeki nak score tinggi2
so, semester banyak lagi,
boleh score lagi

dis sem,
aku amik ANtenna n Tennis
so, 2 subjek je
mustahail kalau aku tak leh score 1st class
ini merupakan cabaran bagi aku


Wahai FaiZun !!!!!
Bangkitlah....!!!!
kerana prinsip aku
"Gagal Sekali Bukan Bermakna Gagal Selama-Lamanye"

Wahai rerakanku yang "Jatuh" Gak...
Sesamalah kita bangkit kembali..


Semalam hari yang mengheppikan dlm cuti nie...
Gi keluar ngan kekawan sek lama n berkunjung ke rumah Azmi
Kisah Pertama
Pagi semalam(Rabu)
aku ke sek lama cause nak amik sijil SPM n Cambridge...
dah 4 tahun abis sek, baru sekarang nak amik..
:)
nasib baik ader kekawan aku yang lom amik,
jadi reramai la gi amik
Aku, Bean, Ijan, Aziah n AYu
dengan bermegahnye..masuk kembali ke SMSJ
yang menjadi kenangan sewaktu form1-form5
Bestnye2
ader cerite menarik n menggembirakan
Sekarang, sek aku dah semakin popular di kalangan SBP,
setelah kitaorang berjaya meletakkan SMSJ berada di no 7
diaklangan SBP sewaktu result PMR ,
detik2 itu telah mengubah SMSJ seluruhnye..
Sekarang, junior aku yg main hoki,
("Bean ckp adik tu Comel")
skuad hoki SMSJ telah menjadi johan hoki U-16 HKSBP peringkat kebangsaan
perghhhhh
bravo2
Team lelaki n pempuan tu
Tahniah cikgu Norzi, Bijan, Cikgu Razak, cikgu Intan n Ustazah
Akademi pun tak kurang hebatnye....
SPM tahun lepas menunjukkkan peningkatan
PGNK untuk SPM 2007 : 1.90
ok la tu...
Yang paling best nye....
tahun 2006,
seorang pelajar lelaki bernama 'megat' dan awek nye...
form 4 baru
telah melakukan sumbang mahram kat tandas cikgu...:)
hebat tak ????
Sejak kejadian tu,
Upper form SMSJ telah dibahagikan kepada 2
,
kelas lelaki n pempuan...
Motif???
wei cikgu2, abis prep diaorang leh bertemu gak la...
.......................
abis amik sijil,
kitaorang ke 'KLUANG PRADE"
jejalan n makan
then gi beraya umah ayu...
Kisah Kedua
jam 9.15 mlm
aku ke rumah Azmi di 'Perit Jelutong'
umah org 'Jawe'
pas tu kitaorang kua gi 'Bisik-Bisik Cafe'
ala 3 star
gilerrr sempoi tempatn ye
makanan pun enak n reasonable
nama pun 'Bosok-Bisik'
so...
bercerita lah ngan azmi dr kul 9 lebih sampai kul 12.47
siap kena halau tu...
bercerita ????
ye la....
ader lah banyak nama yang masuk...
mcm biasa lah....
Kepada korang yang suka Gosip,
aku reccomend korang...
datglah kesini
'Bisik-Bisik Cafe'
memang seronok....
tu je lah cerite ari smlm....
ok la...aku nak smbng tido..dah kul 3 pagi
p/s:Gambar aku letak kemudian hari yerk :)



Hari nie merupakan hari ke 3 cuti sem...
hrmmm


"ape aku buat ?"


Hari-hari wat perkara yang sama
kalau tak kemas rumah, kemas bilik, masak, jadi driver....


boring tul...
belajar pun boring, tak de kerja nak buat pun boring

aishhhhhh


tapi, esok tak boring lagi,
Ijan n Aziah ajak g SMSJ pagi esok untuk amik sijil berhenti sekolah
bayangkan, dah 4 tahun habis SPM,
baru skarang nak amik sijil
mengalahkan perdana menteri yang busy....


Pas tu, kitaorang akan merongeng la kat bandar kluang yang dah
develop giler!!!!
Nak tahu, cuba tanya Nazir a.k.a Sang Ganjil :)
Kalau sempat..aku nak g beraya skali umah ko Nazir..
siap sedia lah ko....
Pakyah..bile ko nak balik JB ?
k...aku nak sidai baju jap...
BB...
p/s : mlm nie game chelsea vs Roma... Caiyok2!!!!! Chelsea mesti menang


Hari Raya 2008




tidak terlambat untuk aku mengucapkan

" Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin"

Kisah Sebelom Hari Raya
sehari sebelom tu, aku bukan di kampung, tapi di MMU lg
disebabkan "Mini Project"
yang aku kena pastikan dapat A,
terpaksalah berada di MMU
time tu...mak Aiiii
1 benda pun tak study lagi...
exam dah dekat, raya esok lak
so...sementara aku tunggu mr Yong,
aku g jejalan kat JJ, Parkson n Taman Cempaka
saje jejalan...
'niat aku tahun nie memang nak sambut dgn notes'
so..aku tak nak beli ape2..
dah besar
Tengah syok2 survey kat TC...
aderlah jumpa gerai akak tu..cantik baju raya lelaki
warna PINK
teluk belanga...
malangnye..saiz tak de
jadi..dia reccomend aku baju warna KRIM
dapatlah promosi 60%
RM50 je harga baju tu...

Kisah Hari Raya

Di sebabkan exam 5 hari pas raya,
namun aku berjaya mengumpul duit raya melebihi RM 100,
ini merupakan tahun kedua terakhir raya sebelum aku
tidak dapat menikmati duit raya bak kerna 'dah kerja'


under sec 2 Raya Act, [1987]
'Those who still not working yet, they still can
get 'Duit Raya' because of .......'


Trimas kepada 13 org pakcik mak cik sebelah ayah ku,
datuk n nenek yg kedua-duanye masih hidup..
kerna sudi menyumbangkan duit2 raya kepadaku..


Petang hari raya...
Aku dah start bukak buku balik..
"Comm Net"
...............................

Banyak menghafal...
nasib baik final 'bolehlah!'


orang patutnye bergembira di hari raya...
tapi aku ??
bila saudara mara datang...
tutup buku,
bila datang org lain,
tutup buku,

ntah bile buku n notes tu nak khatam

Jadi..bersambung Raya depan

Raya Kali Nie Memang Tak Best !!!!




'Selamat Hari Raya'
'Maaf zahir Batin'

0-0
halalkan segalanye...

terutama buat ex-housemates
Adi, Nik, Pak Yah ,Azmi, Ucop,Zul,Ide, Fadhlan,Amir n Kamil






Miss u Zul, Ide n Ucop....walaupun Ide dah g UniMap


Tak ku lupa...
Kepada dak2 "KEJI"
Best uols....
Nanti raya dtg lah umah aku...
rumah tepi jalan je
kalau tak tahu direction...tanye AZMI



Best Buddies...
Khair n Ezwan...
walaupun korang dah tak 1 bilik..



Budak Cute....
Namanye Adi...
Dia rajin baca blog....ntah biler dia nak wat blog sendiri


Kamil.....
cute la ko tido sambil peluk teddy rabbit Azmi tu..


Nik lagi cute...
sekarang dia dah ade 'cewek' baru,....


sori tuk Amir n Fadhlan...
Takde koleksi gambar korang


Meletop !!!!!

Ting Tong...
ha ha ha ha ha haaaaaaa


Tengok la sendiri pic kat bawah nie....
bangga bangat skali....dapat kuar paper



Salam Lebaran dari "KEJI"



mlm tu pakyah hantar masej kat aku,
dia g tahu yang kita kuar paper
'HARAKAH'

perghhhhh
giler hebat
dah lah aku pakai seluar pendek
huhuhu


bak kata Racid...
Meletop kitaorang selepas nie...

Memang memori yang tak boleh dilupakan...


'HIDUP KEJI'

My Interface

Akhirnya....
Sempurna...

Untuk pengetahuan korang..
kat bawah nie merupakan interface untuk aku nye mini projek
Mcm mana nak buat???

Gunalah VB2008 Express Edition
VB-Visual Basic
the much simpler than other programming language easy to work with

Bayangkan...

dalam masa 1 bulan termasuk minggu nie..
kitaorang dak FET (Kak Baby, AKu,Anis,Syud,Zaza n Mah)
yang tak pernah belajar VB nie...
terpaksa selama 1 bulan membelajarkan diri kitaorang untuk buat jugak...

Terpaksa mencari sumber dr Internet..cara nak guna VB nie
Tanya dak IT...
diaorang tak Ingat..Ape ntah diaorang ingat...




Tic Tac Toe (game)



Mini Projek nie..
Mcm Final Exam..cause tak de ujian Bertulis..
semua markah bergantung pada projek...
so..inilah Final Exam Kitaorang..
sebab tu tak start study lagi..
Penting KOT !!!!



RS232 Messenger(Serial Port Interface)
-Not finalize Yet




Aku nak Ucap terima kAsih bebanyak
Kepada kawan baik aku kat cyberjaya ..
saudari
'Izzah Meor'
Kitaorang bertukar-tukar maklumat

terima kasih Izzah n Mimie
Memang best working ngan korang...
Lain kali aku belanja kamu berdua


Thanks jugak kat kekawan yang memahami kenapa aku tak wat asimen
n selalu skip kelas..
wakaka...:)

Newer Posts Older Posts Home