Blogger Template by Blogcrowds

Semalam hari yang mengheppikan dlm cuti nie...
Gi keluar ngan kekawan sek lama n berkunjung ke rumah Azmi
Kisah Pertama
Pagi semalam(Rabu)
aku ke sek lama cause nak amik sijil SPM n Cambridge...
dah 4 tahun abis sek, baru sekarang nak amik..
:)
nasib baik ader kekawan aku yang lom amik,
jadi reramai la gi amik
Aku, Bean, Ijan, Aziah n AYu
dengan bermegahnye..masuk kembali ke SMSJ
yang menjadi kenangan sewaktu form1-form5
Bestnye2
ader cerite menarik n menggembirakan
Sekarang, sek aku dah semakin popular di kalangan SBP,
setelah kitaorang berjaya meletakkan SMSJ berada di no 7
diaklangan SBP sewaktu result PMR ,
detik2 itu telah mengubah SMSJ seluruhnye..
Sekarang, junior aku yg main hoki,
("Bean ckp adik tu Comel")
skuad hoki SMSJ telah menjadi johan hoki U-16 HKSBP peringkat kebangsaan
perghhhhh
bravo2
Team lelaki n pempuan tu
Tahniah cikgu Norzi, Bijan, Cikgu Razak, cikgu Intan n Ustazah
Akademi pun tak kurang hebatnye....
SPM tahun lepas menunjukkkan peningkatan
PGNK untuk SPM 2007 : 1.90
ok la tu...
Yang paling best nye....
tahun 2006,
seorang pelajar lelaki bernama 'megat' dan awek nye...
form 4 baru
telah melakukan sumbang mahram kat tandas cikgu...:)
hebat tak ????
Sejak kejadian tu,
Upper form SMSJ telah dibahagikan kepada 2
,
kelas lelaki n pempuan...
Motif???
wei cikgu2, abis prep diaorang leh bertemu gak la...
.......................
abis amik sijil,
kitaorang ke 'KLUANG PRADE"
jejalan n makan
then gi beraya umah ayu...
Kisah Kedua
jam 9.15 mlm
aku ke rumah Azmi di 'Perit Jelutong'
umah org 'Jawe'
pas tu kitaorang kua gi 'Bisik-Bisik Cafe'
ala 3 star
gilerrr sempoi tempatn ye
makanan pun enak n reasonable
nama pun 'Bosok-Bisik'
so...
bercerita lah ngan azmi dr kul 9 lebih sampai kul 12.47
siap kena halau tu...
bercerita ????
ye la....
ader lah banyak nama yang masuk...
mcm biasa lah....
Kepada korang yang suka Gosip,
aku reccomend korang...
datglah kesini
'Bisik-Bisik Cafe'
memang seronok....
tu je lah cerite ari smlm....
ok la...aku nak smbng tido..dah kul 3 pagi
p/s:Gambar aku letak kemudian hari yerk :)



Hari nie merupakan hari ke 3 cuti sem...
hrmmm


"ape aku buat ?"


Hari-hari wat perkara yang sama
kalau tak kemas rumah, kemas bilik, masak, jadi driver....


boring tul...
belajar pun boring, tak de kerja nak buat pun boring

aishhhhhh


tapi, esok tak boring lagi,
Ijan n Aziah ajak g SMSJ pagi esok untuk amik sijil berhenti sekolah
bayangkan, dah 4 tahun habis SPM,
baru skarang nak amik sijil
mengalahkan perdana menteri yang busy....


Pas tu, kitaorang akan merongeng la kat bandar kluang yang dah
develop giler!!!!
Nak tahu, cuba tanya Nazir a.k.a Sang Ganjil :)
Kalau sempat..aku nak g beraya skali umah ko Nazir..
siap sedia lah ko....
Pakyah..bile ko nak balik JB ?
k...aku nak sidai baju jap...
BB...
p/s : mlm nie game chelsea vs Roma... Caiyok2!!!!! Chelsea mesti menang


Hari Raya 2008




tidak terlambat untuk aku mengucapkan

" Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin"

Kisah Sebelom Hari Raya
sehari sebelom tu, aku bukan di kampung, tapi di MMU lg
disebabkan "Mini Project"
yang aku kena pastikan dapat A,
terpaksalah berada di MMU
time tu...mak Aiiii
1 benda pun tak study lagi...
exam dah dekat, raya esok lak
so...sementara aku tunggu mr Yong,
aku g jejalan kat JJ, Parkson n Taman Cempaka
saje jejalan...
'niat aku tahun nie memang nak sambut dgn notes'
so..aku tak nak beli ape2..
dah besar
Tengah syok2 survey kat TC...
aderlah jumpa gerai akak tu..cantik baju raya lelaki
warna PINK
teluk belanga...
malangnye..saiz tak de
jadi..dia reccomend aku baju warna KRIM
dapatlah promosi 60%
RM50 je harga baju tu...

Kisah Hari Raya

Di sebabkan exam 5 hari pas raya,
namun aku berjaya mengumpul duit raya melebihi RM 100,
ini merupakan tahun kedua terakhir raya sebelum aku
tidak dapat menikmati duit raya bak kerna 'dah kerja'


under sec 2 Raya Act, [1987]
'Those who still not working yet, they still can
get 'Duit Raya' because of .......'


Trimas kepada 13 org pakcik mak cik sebelah ayah ku,
datuk n nenek yg kedua-duanye masih hidup..
kerna sudi menyumbangkan duit2 raya kepadaku..


Petang hari raya...
Aku dah start bukak buku balik..
"Comm Net"
...............................

Banyak menghafal...
nasib baik final 'bolehlah!'


orang patutnye bergembira di hari raya...
tapi aku ??
bila saudara mara datang...
tutup buku,
bila datang org lain,
tutup buku,

ntah bile buku n notes tu nak khatam

Jadi..bersambung Raya depan

Raya Kali Nie Memang Tak Best !!!!



Newer Posts Older Posts Home