Blogger Template by Blogcrowds


'Selamat Hari Raya'
'Maaf zahir Batin'

0-0
halalkan segalanye...

terutama buat ex-housemates
Adi, Nik, Pak Yah ,Azmi, Ucop,Zul,Ide, Fadhlan,Amir n Kamil






Miss u Zul, Ide n Ucop....walaupun Ide dah g UniMap


Tak ku lupa...
Kepada dak2 "KEJI"
Best uols....
Nanti raya dtg lah umah aku...
rumah tepi jalan je
kalau tak tahu direction...tanye AZMI



Best Buddies...
Khair n Ezwan...
walaupun korang dah tak 1 bilik..



Budak Cute....
Namanye Adi...
Dia rajin baca blog....ntah biler dia nak wat blog sendiri


Kamil.....
cute la ko tido sambil peluk teddy rabbit Azmi tu..


Nik lagi cute...
sekarang dia dah ade 'cewek' baru,....


sori tuk Amir n Fadhlan...
Takde koleksi gambar korang


Meletop !!!!!

Ting Tong...
ha ha ha ha ha haaaaaaa


Tengok la sendiri pic kat bawah nie....
bangga bangat skali....dapat kuar paper



Salam Lebaran dari "KEJI"



mlm tu pakyah hantar masej kat aku,
dia g tahu yang kita kuar paper
'HARAKAH'

perghhhhh
giler hebat
dah lah aku pakai seluar pendek
huhuhu


bak kata Racid...
Meletop kitaorang selepas nie...

Memang memori yang tak boleh dilupakan...


'HIDUP KEJI'

My Interface

Akhirnya....
Sempurna...

Untuk pengetahuan korang..
kat bawah nie merupakan interface untuk aku nye mini projek
Mcm mana nak buat???

Gunalah VB2008 Express Edition
VB-Visual Basic
the much simpler than other programming language easy to work with

Bayangkan...

dalam masa 1 bulan termasuk minggu nie..
kitaorang dak FET (Kak Baby, AKu,Anis,Syud,Zaza n Mah)
yang tak pernah belajar VB nie...
terpaksa selama 1 bulan membelajarkan diri kitaorang untuk buat jugak...

Terpaksa mencari sumber dr Internet..cara nak guna VB nie
Tanya dak IT...
diaorang tak Ingat..Ape ntah diaorang ingat...




Tic Tac Toe (game)



Mini Projek nie..
Mcm Final Exam..cause tak de ujian Bertulis..
semua markah bergantung pada projek...
so..inilah Final Exam Kitaorang..
sebab tu tak start study lagi..
Penting KOT !!!!



RS232 Messenger(Serial Port Interface)
-Not finalize Yet




Aku nak Ucap terima kAsih bebanyak
Kepada kawan baik aku kat cyberjaya ..
saudari
'Izzah Meor'
Kitaorang bertukar-tukar maklumat

terima kasih Izzah n Mimie
Memang best working ngan korang...
Lain kali aku belanja kamu berdua


Thanks jugak kat kekawan yang memahami kenapa aku tak wat asimen
n selalu skip kelas..
wakaka...:)

Hrmmmm...
Alhamdulillah..
mewah nye buka pose hari nie...
Meriah uols...:D


Nak Tahu kat Mana ???
Kat Bawah la nie..



BurGer Yang Mahal Tetapi sedap ...



Sedap kan....
Tetapi..kekawan aku cakap,
"Walaupun Lauknya sedap, tetapi nasi nye sedikit"

Rating dari 'SERENA WILLIAMS' a.k.a Racid


2.5 / 5




Inilah senarai menu2 nye...
Harga tidak dapat ditunjukkan ...
kalau nak,
mari lah datang n cuba sendiri....

"Berbaloi !!!"

Kali nie...
aku akan berkongsi sedikit untuk
kaum adam pulak..

Topik yang agak menarik
dan
Sumber penceritaan ini telah dipetik dari



Bagi kaum wanita....


Tidak perlu bersusah payah
untuk mengorek rahsia dirinya
dengan memaksa si dia
berterus-terang dengan
setiap tindakannya.

Cuba amati
rahsia telapak tangannya secara diam-diam.

"Jika ingin mengetahui karakter lelaki sebelum kamu menjalinkan hubungan serius, terokalah telapak tangan kanannya," ujar Gale.




Earth hand

Sekiranya si dia mempunyai telapak tangan dengan bahagian tengahnya berbentuk bujur dengan ukuran jari-jemari yang pendek,

ini membawa erti si dia tergolong dalam kumpulan earth hand.


Lelaki ini kebiasaannya bersifat konservatif.
Ia juga mempunyai pemikiran yang tinggi dan kestabilan dalam hidup.
Jika kamu berjaya menemui lelaki
earth hand di tengah-tengah kota metropolitan,
kemungkinan besar mereka
memiliki rumah yang besar dengan halaman yang cukup luas
untuk menyalurkan hobinya dalam aktiviti berkebun.
Dia juga seorang lelaki yang gemar memasak
dan bijak menyediakan sesuatu hidangan.



Water hand


Telapak tangan berbentuk segi panjang,
dengan saiz jarinya berukuran panjang.

Lelaki ini tergolong sebagai lelaki yang baik hati,
sabar dan gemar menelaah bahan-bahan bacaan.

Bahkan,
dia amat cenderung dengan panggilan ulat buku.
Lelaki water hand juga mempunyai keperibadian yang tenang.

Kamu lebih banyak menemui mereka di acara-acara kebudayaan daripada bersosial di kelab-kelab malam atau bar.


Air hand


Lelaki air hand memiliki telapak tangan berbentuk bujur
tetapi dengan jari-jari tangan yang panjang.

Lelaki jenis ini mudah mempelajari hal-hal yang baru
dan berwawasan dengan melakukan aktiviti mengembara
ke kota atau negara lain.

Disebabkan dia mempunyai hobi yang ekstrem,
lelaki ini sangat teratur dalam setiap perjalanan hidupnya.

Dia juga senang mendalami hobi baru.
Hanya dengan sebuah perbualan yang bijak,
lelaki ini mudah tertarik kepada kamu.



Fire hand


Lelaki dengan telapak tangan berbentuk
segi panjang dengan jari-jari tangan pendek,

kebiasaannya cepat berasa gelisah
apabila duduk dalam suatu jangka masa yang lama.

Dia sangat menyukai perkara-perkara berbaur tentangan,
sehingga tenaga lelakinya akan disalurkan.

Meskipun begitu,
si fire hand ini sebenarnya berkeperibadian tingi
dan seorang yang mudah bergaul.
Tidak hairanlah,
kerana dia mempunyai ramai teman yang begitu mengambil berat terhadapnya.
Sekiranya kamu tidak bersikap bossy terhadapnya,
dia pasti akan 'menenggelamkan' dirinya
dalam hubungan yang penuh
keterujaan bersama kamu.




So....
ape lagi...

baik korang check tapak tangan korang wahai kuam adam...

wahai kaum hawa,
tengoklah tapak tangan pasangan anda...
mana tahu anda dapat korek sesuatu...


Ape kaitan warna dan Wanita???
ader lahhh...itu namanye "Rahsia Wanita"

Orang lelaki kena belajar...
cth nye...: Mak hamba suka warna 'Hijau'

Ape rahsia di sebalik hijau dan warna-warna yang lain ???

Menurut pengkaji, wanita dapat dinilai perwatakannya melalui warna kegemarannya. Di sini, disebut serba ringkas tentang wanita, warna dan tafsiran perwatakannya.

MERAH
Berani, emosional, tegas tamak, tahan melarat dan suka bersenang-senang.

BIRU
Setia pada pasangan, pandai menyimpan wang, kuat kemahuan, suka berterus-terang, jujur, cekap memberi maaf dan tegas.

HIJAU
Subur, suka kepada kebahagiaan, tidak suka bergaduh atau bertekak, patuh pada pegangan agama, suka berhias, teguh pendirian hingga kadang-kadang seakan kolot.

HITAM
Suka menyendiri, prihatin, kuat menghadapi dugaan hidup, tidak mudah dipengaruhi, kuat berfikir, setia pada pasangan, baik hati tetapi cepat tersinggung.

COKLAT
Kaya dengan sifat keibuan, suka merenadh diri, sopan santun, halus budi pekerti, hati mudah merasa was-was dan takut berbuat salah.

UNGU
Pemurah dan merdeka hatinya, tidak suka diperintah, berinisiatif, bijak tetapi agak beremosi, keinginannya tidak meluap-luap.

KELABU
Suka merendah diri, tenang, suka mengalah, suka bekorban peranan cerdas dan bijak.

KUNING
Menyukai ilmu, gemar membaca, tekun, cerdas dan tabah menghadapi cabaran.

PUTIH
Bersih fikirannya (tidak banyak prasangka), berkata benar, jujur,rendah hati, sopan santun, ramah, kuat menerima ilmu, sentiasa tenteram hatinya, suka menolong dan hidup bertawakal.




Jadi...silalah pilih warna korang..
Tak de Istilah 'tua' ke atau 'muda'
warna satu je...
kalau nak tahu lebih details..
gi lah click kat "my others Link"


***Khas untuk Kaum Hawa sahaja***
Kaum adam..
sila update dr blog kaum hawa..:)

Berita Sedih

Ramai dak tanye2 aku..
apesal aku letak muka Dr Lim Tuck Meng kat Ym???
Motif ???


Untuk pengetahuan korang.....
lecterur kita yang kat bawah nie nak kuar MMU..
Betul ke ??



Dr Lim : Hensem Tak saya ??


Memang betul dia nak kuar akhir sem nie..
Ke Mana ?
Ke U Cina la...
UTAR aka Universiti Tunku Abdul Rahman

Kata kakak kat admin FET tu,
dia dapat tawaran jadi dean..





Dr Lim : Rataplah wajah ku kali terakhir...


Abislah dak2 UTAR..
mesti ramai kena 'Bar'...


Walauapapun...
Dr Lim memang best...ye ke?
baguslah dia pergi meninggalkan kitaorang...
sian Anisah, dia kan baik dgn Dr Lim...:)

Office dia, Dr Lim Way Soon
akan ganti cause skarang dia memang Asc Dean


Bestnye Dr Lim Way Soon...
Dah Lah Baik..
Akhirnye...Fet terlepas dr cengkaman seorang Asc Dean yang
garang nak mampus n kedekut...


Academic Evaluation untuk dak2 TELE

huh...
Sem yang panjang nie akan habis...

waaaaaa ...
Cepatnye, banyak perkara yang best2 dah nak abis

Especially
'Miss our Lecturer'

Okies...
Bawah nie merupakan senarai Lecterur TE untuk dis sem
Aku sertakan sekali komen2 dr bebudak sendiri mengenai
Lecterur2 nie...

1) Dr . C. Venkataseshaiah




Perghhh....memula sem je pelikje tgk lecterur nie
sebab susah nak pronounce nama dia.
Tak caya, korang cubalah..:)

sampai susah nak ingat, aku panggil dia
'Cintaku sayang'
ader gak dak2 nie pangill 'VC', 'ala-ala comel'...

Best tau dia nie...nape?
dia baik, waktu prepare midterm, dia siap kasi motivasi kat aku bila aku tanya jwpn past year
memang hobi dia kasi motivasi kot

others,,,Bebudak nie kata yang lecterur nie
terlaluuuuuuuuuu
"COMEL"



2) Yong Yik Seng (yys)



YYS ajar aku, Kak baby, syud,zaza,mak mah,anis n netthy
"Mini Projek"

ape ye yang baik tentang yys????
dia memang baik...
dah lah untuk mini projek,
dia providekan everyting, semuanye lah...
memang baik

tapi...

bab kasi markah bila evaluation time...
jeng,jeng,jeng
susah nak dpt...
kalau buruk, suruh wat semua, tak dapat output, suruh dptkan gak

Aishhh
Tapi memang best la...'Baik Punye.....'
Untung amik Mini Project untuk preparation FYP



3) Mr Aaras Y Kraidi




WAHHHHHHHHHHHHH
Mr Aras la....
Bak kata Racid....."Tough nye DIaaaa"

Racid...AWAS!!!!!!


Tak tau lah...nak komen ape pasal Mr Aras nie
Ok la..aku tulis ape yang kitaorang dak2 Tele tahu mengenai diaorang

Komen daripada dak2 Tele

1) Mr Meletop a.k.a Pak Yah

-Dia nie suka pergi KL setiap hujung minggu
-Ntah wat ape, jumpa kawan kot

2) Syed ALi

-Dulu dia ajar Digital Comm

3) Wan Ceng,PakYah,Racid,Nazir,Nor,Kak Baby,AKu,Yana n Abg Is

-Ishhh...setakat ajar kalau baca 'Slide' , aku pun boleh
-Dah lah tak habis lagi Sllybus Com Net


4) Semua dak2 Tele...
-Mr Aras seorang yang baik cause selalu kasi lab n kelas cancel
-best tau...sampai syllybus tak habis sampai ari nie
-Hari selasa ari tu pun semua 'cancel'

Kesimpulan nye...
Walaupun Mr Aras nie baik waktu bantu aku
ketika midterm exam dgn memberi jawapan,
dia tetap
seorang lecterur yang bagus dalam 'membaca ketika mengajar'

Mungkin sebab subjek nie merupakan subjek membaca...
mana tahu..



4) Liew Hee Seong



No Komen....

Nape ???
sebab nak Final Exam la

Dia memang baik,waktu midterm...kitaorang meniru, dia hanya mampu senyum
ramai kot yang meniru waktu midterm Digi Comm
Bagi aku, Midterm Digi Comm memang palaing teruk,
Eventhough marks lom kuar tapi aku dah leh predict...
wa,,,,,utk final kena struggle gila2 la

aku tulis komen dak2 nie n aku mengenai si lecterur nie je lah
malas nak cerita panjang2

1) Adoi, suara dah lah 'kecik', pas tu tak guna mick,
2) Dia advance sikit dr Mr Aras, walaupun baca slide, tapi ade sikit explanation la
3) Waktu lab DC1 & DC2, leh wat main2 n tiru2,
dia selalu masuk lewat n tak explain 1 benda pun kat student..
so..pandai2 je lah
4) kalau dak2 nie terserempak ngan dia kat luar kelas dan ketika waktu lab
lecterur nie akan pakai 'cermin mata khas'

****Gambar atas ketika lom kahwain****




Walau apa pun, mereka tetap 'Lecterur' kiteee
yang penting usaha kita sendiri
"Our Effort"
bak kata pepatah aku
=> " If u can't climb the wall, Build a door"
'Talent is Never Enough'


Renung-Renungkan

'Good Luck in Final Exam'



Hadith:


Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud:"Sesungguhnya Allah S.W.T sukakan bersin dan benci pada menguap. Jika salah seorang kamu bersin dan memuji Allah S.W.T, hendaklah orang Islam yang mendengarnya mengucapkan "(Yarhamukallah)". Sedangkan menguap itu adalah daripada syaitan.
Maka jika seorang kamu menguap hendaklah ia mengembalikannya (menahannya) sedapat mungkin, kerana apabila kamu menguap, syaitan akan ketawa melihatnya."

(Riwayat al-Bukhari)

vs

Kenape Yerk ????


1. Ketika menguap terdapat adabnya yang tersendiri iaitu hendaklah meletakkan tangan di mulut ketika menguap untuk menutup pandangan yang tidak elok ketika mulut terbuka dan juga untuk menghalang sesuatu daripada masuk ke dalam mulut. Selain itu kita disuruh mengurangkan bunyi ketika menguap, seboleh-bolehnya tidak kedengaran langsung.

2. Manakala apabila bersin pula kita hendaklah memalingkan muka ke arah lain sambil menutup mulut dan hidung untuk mengurangkan bunyi bersin tersebut selain untuk mengelak daripada terkena jangkitan pada orang lain. Selepas bersin hendaklah mengucapkan "alhamdulillah" dan orang yang mendengarnya hendaklah mengucapkan "yarhamukallah" sebagai mendoakan kesejahteraan orang yang bersin itu serta dibalas pula oleh orang yang bersin dengan mengucapkan "Yahdiinaa wayahdiikumullah".


"fikir-fikirkan lah"

Selamat Berbuka ;)

Chelsea 4 - 0 Bordeaux

Kemenangan Bergaya
dengan membelasah Bordeaux
4-0
Hasil Jaringan

Lampard
Anelka
Joe Cole
Malouda

Inspirasi Chelsea...

Frank Lampard telah membuktikan

Kehebatan seorang pemain midfiled serangan
terbaik Eropah dan Dunia
atas kejayaannye membantu Chelsea
Membenam Bordeaux dengan 1 Jaringan cantik dan 2 Umpanan Berkualiti....



Berita Ditunggu-tunggu,
Akhirnye...John Terry
dibenarkan bermain bagi
perlawanan hujung minggu ini
dimana Chelsea akan bertemu MU



Chelsea vs MU

Hopefully, MU akan kalah lagi minggu nie...

"No Ronaldo, No MU"

wakaka...





Group stage - 16 September 2008 20:45 (CET) -
Stamford Bridge - London
Chelsea
Bordeaux
Chelsea
20:45
Bordeaux








Mari Kita Sama-sama saksikan....


"Aja-Aja .... Fighting"

"Whose car is this ?"




cuba perhatikan betul-betul

Nie kereta kawan aku....
Ramai orang sewa kereta dia...
Tapi semuanye tak cun-cun...:p





One number is missing


***Jahat betul...sape lah yang "clamp" kereta kawan aku nie ???***


'Perhatian kepada pemilik kenderaan tersebut'

JHE5800

Zulhilmi Zakariya a.k.a Pak Yah

1051107528

0136248479



**Sian kawan aku sorang nie**

so, lepas nie sape nak sewa kereta..
bolehlah call pak yah...

Promosi

Qiamullail

Banyak Faedah kalau kita
hadir dan bersama menyer
tai program
"Qiamullail"


Semalam pagi,
Aku, Azmi dan Adi
telah join program
"Qiamullail" an
juran ISMA

dr pukul 4 pg - 9pg


Anatara perkara yang memang tak boleh dilupakan
apabila sesi Taaruf beramai-Ramai....

yang paling kelakar time bebudak nie cakap pasal Hobi diaorang

Aku : Hobi sekarang....'Tido'
Din : Bermain bola Sepak
Abg Aizam : Membaca Buku
Adi : Buat Robot ( ?
????)
Hamdan : Berdakwah n Bermusafir... Ceh, Pandai Hamdan...padahal suka 'makan'
Azmi : Suka baca blog Anwar Ibrahim
Mat Top : 'Suka Buat Duit ' (bukan "Onani" tau.....;))


Bebudak IPT lain, kat bawah nie lah Senarai Hobi Diaorang :

Berdakwah, Berzikir, Berpuase, Mentalaah buku-buku Agama, Baca Yaasin, Bermusafir, Baca Al-Quran...


Pendek cerita semuanya berkaitan Islam...
Harap-harap, apa yang mereka katakan adalah benar

Memang kelakar kalau dengar, Tapi "Alhamdulilah"....pewaris Islam Moden


Perkara yang best nye...
AZMI telah menjumpai "adik" nye sendiri
Wakaka....

Sori, tak de gambar.. Nak tahu, tanya Azmi sendiri...:)



** Jgn Marah Azmi**


Makin Panas !!!


Meh Jawab Lagi


1) Jilat-jilat bila dah basah baru cucuk, jilat-jilat bila dah basah baru cucuk

2) Banyak-banyak bas, bas apa yang pandai

3) Banyak-banyak mi, mi apa yang boleh makan ngan ais

4) Kenapa anjing kencing angkat sebelah kaki

5) Apa perbezaan lampu stadium ngan lampu bilik

6) Apa binatang, badan kecik macam semut tapi mata besar "bulb" mentol

7) Mana lagi tua, motorsikal ke kereta?

8) Kangkang peluk, kangkag peluk, bila dah dekat climax pegang buah

9) Ahmad bin Abu, kambing bin apa?

10) Bagaimana nak bezakan ikan betina ngan ikan jantan?

















Answer :

1) Masukkan benang dalam jarum

2) Bas sekolah lah, the only bas pegi sekolah

3) MILO AIS

4) Sebab kalau dia angkat dua kaki, dia jatuh sebab tulah dia angkat sebelah aje.

5) Lampu stadium kalau ada 'game' dia pasang, tapi kalau lampu bilik ada 'game' dia padam

6) Semut yang matanya BENGKAK

7) Motorsikal... ... sebab dia pakai tongkat

8) Panjat pokok kelapa

9) Kambing binATANG

10) Ikan betina - ikan duyung, ikan jantan - ikan bakar, mana ada pompuan nama BAKAR


Menggunakan ISA
bukan untuk kepentingan Negara....
Tetapi sebaliknye..


antara 3 mangsa terbaru ISA

Raja Petra,Teresa Kok n Sin Chew


Boring........

Sesambil wat Programming nie...
tetiba bosan lak...


Nie ader sikit Teka-Teki...
Meh la jawab


ini adalah teka teki saya..

1 ) kalau kapal terbang jatuh masuk suratkhabar.
orang jatuh masuk mane?

2 ) Kalau gajah naik kereta,
orang naik ape?

3 ) Dalam banyak banyak buah.
Buah ape yang tak boleh makan?


Cube teka! rot













Ans:Hospital,Naik Hairan,Buah,dada,Dadu...





Asimen Dc

Waoooooo


Asimen Dc In ProGreSS


Together we unite
TELE students


faizun,Nazir,Kamil,Syed Ali, Daus, Racid,Pak YAh, Abg Is n Wan Cheng


"AJA-AJA Fighting"

"CRUCIATE SURGERY FOR ESSIEN"




Micheal Essien
Tidak akan dapat bermain selama 1 tahun....

Perghhhhh

satu jangka masa yang lama
dan Chelsea hanya mempunyai
Deco,Lampard, Ballack n Obi Mikel

"Mampukah mereka ???"





Berita Baiknye...

Penyerang Berbisa n Sensasi Chelsea,

Didier Drogba
Sudah kembali beraksi pada hujung minggu ini
Satu suntikan utama buat Chelsea


Schedule for this weekend :

Manchester City vs Chelsea
Man U vs Liverpool
Totenham vs Aston Villa
..........



Turn Group aku n Anis lambat lagi
kul 9.00 mlm
Then,
aku,syud,kak baby membincangkan
"kenapa", "mengapa",
Circuit kitaorang tak jadi....
Aishhhhh
Bila Turn syu n Kak Baby habis present,
Diorang nye pun tak leh jadi

Pas tu, Aku n Anis
ha ha ha

Bila anis send,
aku dpt massage dr "Alien"


Receive : KAKJEDGIUnKHSIdbiu




Adoi,

ape nak jadi So,
aku n Kak Baby wat Perbincangan
yang menarik Giler!!!!!!!!
Kitaorang bagi tugas,


Aku : Buat Fabricating n Drill the circuit

Kak Baby : Print Out n Pateri

"Fair n Square" :D


Kita tengok, mcm mana nanti

???????

Sepanjang Hari nie..
"mini projek", " mini projek" , "mini projek"


Tak de Lain-lain yang masuk dlm kepala otak

Setelah 1 minggu meyiapkan hardware,
namun, bila "test je" , tak boleh
bile test, boleh
bile test lagi, tak boleh
bile test, test, test lagi....Tak boleh gak

MAKKKKKKKKKKKKK!!!!!!!!!!!


Tu yg hari nie, dr agi sampai petang,
aku bertapa kat rumah Pak Lan,
sama2 siapkan circuit aku,

Pak lan buat projek mikro p

jam 5 ptg, semuanye beres, tinggal
balik umah n "Test".

Kat umah bile "Test"...
Bangga gilaaa
Jadi...

Pas buka pose, "test" sekali lagi
'Tak Leh lak"

Cannot GO!!!!


Jom g Lab...
Ader presentation !!!!

bb


Adoiiii!!!!

Lagi beberape jam je
nak pre-presentation
Circuit still cannot go



Nak Pecah Pala

9.00 am
1051107159 MUHAMMAD FAIZUN BIN MOHD JALIL
1051107653 SYARIFAH ANIS SYAFIKA SYED AGER



Itulah turn kitaorang

hrmmmm
mcm-mcm idea yg kuar

1) Pinjam circuit Hagar atau Ziyad
2) MC
3)Berterus-terang
4) ......................................................




'Which One ?"



Geram !!!! .........
hari nie memang geram...

Kenapa???

1)
Buat programming untuk mini projek


2)

Masalah yang bertimbun gila2



Last-Last...
Green light tak "ON"
Then, besok dah kena present...
ADOI !!!!!


Ya ALLAH !!!!
Permudahkan tugas hambamu ini......

http://www.nst.com.my/Current_News/NST/Monday/Frontpage/2343670/Article/index_html


Pada 31 hb Ogos lalu,
sewaktu pulang ke kampung ku
di Batu Pahat
aku telah mendapat 1 berita kejutan

Mengikut penceritaan Nenek aku,
Pak cik aku merupakan salah sorang
dari mangsa penahanan lanun
di Teluk Aden, Somalia
pada 29 Ogos

Pak cik aku dan rakan2nye berada dlm kapal
"Bunga Melati Lima"

Sian aku tgk Mak cik aku,
dah lah nak Raya,
haishhhh,


Bolehkah Mereka Menyelamatkan Pak cik aku dll ???



Mengikut berita hari ini,
kesemua kapal2 Tentera yang sarat dengan komando
telah tiba di Teluk Aden tu.....


Kapal Hang Lekiu

Harap2, mereka dpt bunuh terus je Lanun2 tu

YA ALLAH...
selamatkanlah Pak cik aku dan rakan-rakannye

"Nor Afandi Basar, 44, catr off, Johor"




Newer Posts Older Posts Home