Blogger Template by Blogcrowds


Olaaaaaaa.........
minggu nie merupakan minggu 'Kasih Pada Binatang' bagi aku
walaupun sabtu nie merupakan 'earth hour' bg 1 Malaysia,
namun kasih sayang aku terhadap binatang2 comel..tidak
akan ku lupakan


Kucing American Curls...berumur 4 bulan..manje

Hari selasa lepas,
aku ke Pets House yang terletak di Baukit Baru
tujuannye utk mengambil kucing yang aku tempah
namun...
kucing tersebut telah dibeli org
aku pun guna plan B iaitu
membeli arnab...
dpt harga murah..sekor RM30



ader 3 ekor arnab
2 betina 1 Jantan
gambar atas nie betina...
comel..
masalahnye..aku tak tau nak kasi nama ape ???




yang ini betina...
x de nama gak



yang ini jantan...
x de nama gak..

so..
kekawan... sape ader idea utk namakan arnab2 aku
leh tlg aku...
kasi lah nama yang baik2...
e.g : etoon, milah, jamal....etc




UEFA Champions League quarter-finals

1st leg: 07/08 April; 2nd leg: 14/15 April

1Villarreal CF (ESP)
vArsenal FC (ENG)
2Manchester United FC (ENG, holders)
vFC Porto (POR)
3Liverpool FC (ENG)
vChelsea FC (ENG)
4FC Barcelona (ESP)
vFC Bayern München (GER)



ha ha ha...buat kali kelima.....Chelsea akan bertemu Liverpool dlm masa 5 tahun... rekod pertemuan..team yang main away dahulu akan layak ke peringkat seterusnya... adakah chelsea akan menumbangkan Liverpool seperti tahun lepas ??? situasi sekarang menunjukkan Liverpool dlm prestasi terbaik dgn membelasah ManU 4-1, mengalahkan Aston Villa 5-0.... ada 2 minggu lagi untuk 2 musuh ketat EPL nie bertemu sesama....

Pada masa sama, aku yakin Barcelona akan bertemu Man U di Final nanti...Lionel Messi..Budak ajaib ...ape-ape pun... Barcelona tetap akan menang !!!!!



" Sokonglah Bola Sepak luar Negara "




nukilan merepek

hrmmm..... biasalah life kat MMU nie...kena pandai arrange time table sendiri .... kalau tak , mulalah menggelabah sana sini...
2 minggu ader 2 midterm yg dah lepas , DSP + Eng Soc. pas tu ader lab CE2.

perghhh...tak kencang nak study + enjoy.... tips dr aku, korang kena pandai letak priority dlm hidup korang..sentiasa setkan " Quality better than Quantity ". lg satu, sentiasa serius dlm pekerjaan yang korang buat, waktu belajar, belajar lah betul2.. pasangkan niat & aim selalu supaya kita tahu tujuan + motif kita di MMU + Dunia.

Banyak perkara berlaku dlm 2 minggu..." masa ibarat mata pedang ".
.midterm
.lab
.Mak Angkat dtg dr Perlis
.Beli Hadiah adik
.meeting asimen + meeting unformal
.study
.kereta Ida Hilang
.fadhlan balik kmpng(bungkus)
.dll

midterm break minggu depan...so, kepada kawan2ku yang akan gi balik kmpng/ ader tujuan lain(program)..aku doakan agar korang tercapai cita2/objektif korang :D

.Pak Yah (ke Sydney, Australia)
.Crew Acheh ( Acheh, Indonesia)
.Anis & d Geng(A Famosa)

aku pulak akan berada di MMU sepanjang cuti nie cause mengikuti JAVA Workshop....nak meman'TOP' kan ilmu di dada



" Cakap Biar Serupa Bikin "






CongRatuLation !!!!!!


to my sis n to all SPM08 candidates
in ur achievement in latest SPM results

walaupun my sis x dpt 10A, tak pe... 8A is still ok
jgn putus asa,
SPM hanya tiket masuk ke IPT saje
dan bukan menjamin kejayaan kamu di IPT

to all my younger bro & sis in SMSJ
congratez bebanyak....
di bawah nie sedikit sebanyak mengenai
keputusan SPM 08
** sources dr webpage cikgu zanariah**



1. Kedudukan SMSJ di negeri Johor = no. 2 ( mengalahkan STF dll kecuali SMS Muar yang menduduki no. 1)
2. Bilangan 10 1A & 9 1A (straigt A1) = 10 orang
Bilangan 10A dan 9A = 23 orang
Jumlah = 33 orang (23.08%)
3. Subjek yang berjaya mencipta rekod baru Gred Purata Sekolah = BI dan LK

Tahniah kepada semua terutama pelajar yang mendapat 10 1A dan 9 1A iaitu: Baru
- Mohd. Nazmi b. Ibrahim (10 1A) - 5T1
- Ahmad Hafiz Ahmad Sufian (10 1A) - 5S3
- Siti Naqiah bt Hudari (10 1A) - 5S2
- Anis Ayisyah Mohd. Dali (10 1A) - 5S2
- Mohd. Nazrul Zakaria (10 1A) - 5S2
- Abrar bin Abd. Wahid (10 1A) - 5S1
- Mohd. Zarul bin Abd. Halim (9 A1) - 5S3
- Rozaidi Toha (9 A1) - 5S3
- Mohd. Syafiq Shahadon (9 A1)- 5S1
- Mohd. Shahrul Faez Roslee (9 A1) - 5S1




last but not least....
moga SMSJ terus cemerlang, gemilang & terbilang

layarilah web SMSJ di link =>



" Bagaimana Masa Depan PPSMI ??? "








first of all...
aku nak ucapkan congratez to SEPAH
kerana menjuarai Raja Lawak Musim ke 3

aku n dak2 KEJI sgt gembira kerana mengharumkan
nama JOHOR ...




Raja Lawak dah habis
sekarang.. mata beralih ke program realiti yang baru
AF 7

aku tak ikut pun program AF 7 nie
but.. because of AZMI
aku pun layan
gigih aku n Azmi menunggu siaran ulangan / live AF7

aku bukan peminat fanatik AF
aku hanya mengikuti AF 5 & AF 7 je secara serius
cause waktu dua2 AF nie..Azmi ader bersamaku...

AF 7
diketuai oleh Tiara Jacquelina as their Pengetua
mengekalkan AC Mizal sebagai Hos Rasmi

senarai 14 nama pelajar akhir telah diumumkan
minggu nie merupakan minggu pertama diaorang sbg pelajar AF

siapakah 14 orang pelajar tersebut ???
lets layan kat bwh nie........




kenal tak ???

Senarai 7 pelajar lelaki AF7


AKIM (Afiq Hakim bin Ahmad, 18, Johor Bahru, Johor)
OBRI (Ahmad Sobri bin Hasmuni, 24, Johor Bahru, Johor)
ARIL (Khairil Azam bin Pilus, 24, Kuala Lumpur)
HAFIZ (Mohd. Hafiz bin Mohd Suip, 19, Kuching, Sarawak)
QHAUD (Mohd Qhauhd bin Abdul Rashid, 25, Selangor)
SIDI (Mohd. Rashidi bin Mohamad Isa, 27, Ipoh, Perak)
YAZID (Mohd. Yazid bin Ibrahim, 22, Johor Bahru, Johor).


Senarai 7 pelajar perempuan AF7


CLAUDIA (Claudia Fay Geres, 24, Kuching, Sarawak)
ISMA (Ismaliza binti Ismail, 30, Kuala Lumpur)
ADILA (Nas Adila binti Mohd Dan, 23, Johor Bahru, Johor)
ZIZI (Nur Fazelah @ Zizie binti Mohd Tahil, Sabah )
RUBISA (Rubisa binti Tiasin; 23, Kota Marudu, Sabah)
AISHAH (Siti Aishah binti Bujang, 18, Kuching, Sarawak)
RINI (Zuzafrini binti Zulkifli, 26, Kajang, Selangor)


yang penting...
lagi sekali dak2 JOHOR menguasai pentas
olaaaaaaaaaaaaaaaa




nie Ida Nirina
HOT BEbehhhhhhhhhh

as cikgu tarian menggantikan Linda Jasmin
yang sibuk melayan Q di katil..........

dengan lenggok body Ida...pasti membuatkan
AF lagi Meletoppppp





kenal tak mamat nie....??
dr JOHOR
YaZid nama diberi
aku suka mamat nie n aku rasa dia akan menang AF7

y?
cikgu hajar pun suka Yazid cause
suara dia lain dr yang lain
.....................................
tak percaya ??
saksikan konsert pertama AF7 ,
sabtu nie, 14hb di saluran Astro Ria(104)


aku ader 1 midterm jumaat nie
hampehhhh
tak fuly ready
strategi....???
yezzaaaaa....

okies.....


" Tingkatkan Prestasi Pelajaran ... Kurangkan Hiburan !!!! "

olaaaa..............

*** warm welcome to my new housemate .... TandI ***

hujung minggu yang ntah tak tahu sama ade boring ? best ? syok ? or useless ?..... dimulakan dgn hari khamis.aku, azmi n Fatin g LCCT utk hantar Dwi balik ke Kalimantan. Then, hantar Fatin ke Putrajaya Sentral...pas tu aku n Azmi terus lepak ke MMU Cj. Thankz a lot to Karim, Mahmood, Ijan, Kak Huda, Dilla, Dinat, Akmah, Mama, Dayat, Eiven, Sympo n Gusta cause penat melayan/belanja kitaorang disana.

Hari sabtu nye, lg skali aku ke KL. kali nie ke Kajang + Gombak. g my frens wedding crmny in Kajang.Memang best... then terus g umah abg aku.lepak2 jap ngan family, around 9 kitaorang terus cau ke Melaka. Mlm tu pulak melayan Tandi pindah masuk umah aku.

hari Ahad nye lak...pagi2 Tandi dah gegar umah aku.nak masukkan lg brg dia .Pas tu, aku n azmi layan TV tgk AF + WakaenaBeb!!!..memang kelakar la. sian Ziana Zain. around 1250, kitaorang g umah Bob. kali nie akak dia bertunang..3 kereta skali pergi... memang syok..tam tam tum , Ijat ditemukan jodoh bersama Dilla di atas Jinjan Pelamin. Alhamdullilah. Tak kurang hebatnye cause Azmi bertemu jodohnye...Fariha..???? After dad, dgn penat lelah nye..kitaorang layan lak Bowling @ MP.. congratez to anis + Aizad eventhough koran 1st time main, tapi leh dpt strike n spare. Mlm tu lak, kitaorang Dinner kat Batu Berendam, near to Giant, makan Nasi Ayam Penyet terbaik/sedap kat Melaka nie...harga memang kao kao, RM 8 habis.

Isnin....pagi sampai ptg hujan,,,je,,azmi tido...so, ak layan AF je + tgk American Greatest Dog. Nasib baik mlm td ader 1 meeting. tak lah Borng..:) Thankz to Abil n Nad cause masakan dinner utk kitaorang...Hepi Birthday to my hosmate, kamal..dah sweet 20..hope u be more matured ,matured n matured....

This coming friday, aku ader 1 midterm. DSP. strategi sgtlah penting,,lagi2 bila nak dekat final year nie..Supp or Main ???? aku tak kisah.. dua-dua ader benefit...tgklah nanti...Mat top dah ajak layan Dragon Ball...hrmmmm, terpaksalah temankan dia..janji mesti dikotai..seriklah aku kena marah dgn Syud...sowie to Syud,Syikin n Makh....lain kali aku tak kan pnjam lab report dr korang...dah serik!!! :)


p/s ; sowie x de gambar


" Quality .... Not Quantity !!! "





HOOORAYYYY !!!!!!





Glory be the Almighty Allah for bringing Essien back..

Because without him at the Midfield
i wasn't happy at all even dough Chelsea play good.
Essien is the best and i wish you more luck and best in anything you do



" Welcome the Biggest Boss.... "

Newer Posts Older Posts Home