Blogger Template by Blogcrowds

volley ,...



I'm starting to understand ..
I'm starting to get the timing right ..
Next problem is the stamina ..

OH tIdak

semalam berlaku satu peristiwa
yang x dpt dilupakan..

setelah habis game volleybal di Melaka,
ak pulang semula ke MUAR
jam 1230 mlm..
walaupun penat,, tp menyeronokkan

tiba2...
jam 1.15am , di Sri menanti
kereta Wira Aeroback yang dipandu lajuku
melanggar seekor kucing

arghhhhhhhhhhh

'gedebuk', bunyi anak kucing terpelosok di tayar

kemudian, ak menoleh ke cermin sisi,
kasihan kucing itu tegolek2 meronta kesakitan..

ak tidak berhenti lantas meneruskan perjalanan


peristiwa tersebut menghantui ak
coz
ak terfikir mcm mana kalau itu adalah orang ??
...........................

Akhirnya ....

akhirnYA...
setelah setahun x terusik blog ini...
akhirnya..
hari ini sempena Hari Guru...
ak berpeluang menceloteh kembali ..
Selamat Hari Guru kepada :
Ibuku( Cikgu Bunyah)
guru2 di SMSJ
dan semua guru2 yg pernah mengajar ku
guru sek rendah,tadika, PLKN, driveing school ...dll


Hari ini aku menjejakkan kaki di kampung
rasa lega + sedih

lega sebab dah habis MMU
dan bersedia menempuh alam baru
kalau berkesempatan , smbng master di UM
minat ambik MBA ...

Sedih sebab
.tinggalkan MMU
.tinggalkan coursemate
.tinggalkan kekawan di MMU
.tinggalkan Melaka
.tinggalkan team volleyball
.tinggalkan team hoki
.tinggalkan rakan2 badminton
tinggalkan rakan2 futsal
......
bnyak kenangan telah dibina selama
5 tahun di Melaka & di MMU

Hope..
aku akan dapat kerja di Melaka
so, kenangan ini x bnyk yg tinggal jauh

yang penting:
hidup ini seperti roda..
kita adalah musafir yg diuji ALLAH




ITP + FYP




selesai sudah selama 17 minggu
ITP di TM Muar

aishhh

rindu pak cik2 + mak cik2 yg sporting
report sebanyak 100 pages dah siap
slide pun tinggal di 'present' saja


ari nie 1st day aku di sem 2
sbg seorang final year student,
aku wajib mengambil subject killer
iaitu FYP

aishhhh
memang susah
lagi susah perkara mendatang
juz think posotifff...insya-allah

sini ader tips utk kekawan yg
x tahu pasal FYP
n x tahu nak start FYP..

dr sini lah aku dpt idea wat projek FYP aku
thanks to abg noan coz bnyk kasi guidance


Follow these steps:-

1.The first step is think a project related to your course and also you can select according to your Hobby.
2.Search about the Projects in Internet and different websites and collect enough material so that you are ready to make project.
3.check the feasibility of the project.
4.Check if it is in your budget and you are getting all the component you required.Here, FET only provide RM500 for each students.
5.Consult Your Project Guide and Project Supervisor about the projects and take his/her advice on your project.

6.Make a presentation and report of the project and demonstrate it to your faculty and student.
7.Now you can use the project for Final year also (If you are making a Mini project 1st) and if it can be extended further.
8.Be sure that your project is completed on time and is cost effective.
9.Check the working of the Project before showing it to Project moderator or any other whom you want to show.


ok..
kepada kekawan yg buat FYP dis sem
i wish u all gud luck
smoga tabah menghadapi bersama

bb
x sabar nak graduate


lawak selingan



x de ape yg nak di coret

juz nak korang buat sesuatu...

baca rangkap di bawah sebanyak 10 kali dengan
laju sekali

" Bangla Bawak Paku "



Puasa & raya

Raya datang lagi !!!!

memang best puasa n raya pada tahun ini...
kenapa ???

1) puasa kali ini berlainan dari puasa sebelum-sebelum
ini kerana puasa kali ini aku sekali lagi
dapat berpuasa 90% di kampung setelah
9 tahun berpuasa bersama rakan-rakan
di SMSJ n MMU.
Puasa kali ini berbeza juga kerana
buat pertama kali berpuasa sambil bekerja
bersama rakan2 praktikal
dan yang best skali
puasa kali ini merupakan puasa yg terakhir aku
bersama rakan2 ku di MMU walaupun hanya
meluangkan masa selama 2 hari...

2) raya kali ini merupakan raya yang amat bermakna
buat aku coz
raya tahun ini merupakan raya aku yang terakhir
sebagai seorang pelajar yang masih boleh
menikmati duit raya...
tahun hadapan, aku akan sambut raya sebagai seorang
insan yg perlu memberi duit raya
kepada 4 org adikku beserta
30 lebih sepupuku....waaaaaaa









yang penting setiap kali raya mesti
x sah kalau x main mercun n bunga api !!!!

disini aku nak berkongsi cerita
mengenai zaman2 kecil aku yg dikelilingi mercun
pada harga yg murah2

teringat aku dulu2..
ader kisah menakutkan & ader yg melucukan

yang melucukan :

1) waktu aku darjah 5 , kerajaan sudah mewartakan
yg haram bermain mercun
so, memang susah nak dapatkan stok mercun..
jadi aku pergi la ke kedai2 APEK n Kedai runcit
yg besenye ader menjual mercun

aku : Apek, lu ader jual mercun x?
Apek : Mercun apa lu mau ?
sikalang susah mau dapat stok
kalau mau..pergi belakang laa
Kawan aku : tu ape pek ?yang merah2 tu
Apek : Itu bukan mercun, itu barang semayang
lu mau ka?? kalau bakar, keluar asap saja looo

nasib baik kawan aku x beli..
terbahak-bahak aku ketawakan dia

kisah 2, aku n kekawan g
kompleks...kedai melayu

Aku : Bang.. ader jual mercun x?
Abg Kedai : Mercun ape ko mau ?
Aku : mercun bawang n Mercun mancis
Abg Kedai : ader..tu ha..kat dlm bakul n atas
almari tu
Aku : mana ader bang ??
Abg Kedai : ko kata nak mercun bawang..mercun dah x de,
bawang ader la..best gak, ko baling
kawan..x melletop, dapat bintat pun ok gak
Aku : hahahahah (gelak memanjang)
abis bang.. mercun mancis?
Abg Kedai : aku dah ckp x de... mancis ader la..
ko giris2 keluar api gak,
tapi x meletop.. best gak pe
aku : hahahaha(gelak lagi)

itu lah 2 kisah yg melucukan sewaktu
kerajaan mengharamkan penjualan mercun..
tapi aku still dapat membeli mercun
pada waktu tu setelah keluar masuk kampung..


yang menakutkan :

1) aku main mercun lebah... bila bakar, lebah tu
kejar adik aku... dia hinggap kat pipi
adik aku...
ambik !!!
sampai skarang ader parut kecik kat pipi dia

sampai skarang aku masih ingat kisah nie


2) aku nak bakar thunderclap dr tingkap
hala ke kebun nak tembak monyet..
sekali... roket tu jatuh terus hala
ke ruang tamu...
sitttttttttttttttttttt....pommmmmmmm
ayah aku yg tgh tido terus ngamuk

abah : sape yg bakar mercun tu !!!?????
odah : angah bah !!!!!

terus kunci aku kat dlm bilik...



tapi..setiap kali dapat cicak..
aku akan masuk kan mulut cicak tu mercun padi
and pommmmmmm !!!!

kalau x pon..
hantar cicak tu naik angkasa...
ikut mercun thunderclap/roket....




aishhhhhhhh
sungguh sronok biler terkenang zaman dulu
raya tahun nie ???
esok dah mula malam 7 likor..
aku dah siapkan kayu, pelita n minyak tanah
aku plan nak pasang 30 pelita sekeliling rumah
biar terang benderang

mercun aku dah beli sikit dr sal..
+ pak cik aku nanti akan bwk stok
dr Bukit aman .. hahaha !!!!

berperang 1 kampung !!!!


p/s : sape nak beli mercun n Bunga api..
leh contact sal atau aku...
harga murah je.....
macam2 ader....



dah 13 hari berpuase
lagi 17 hari nak raya...

yeaaaaaaa

sempena korang nak beli
baju n kasut/sandal baru
untuk dipakai waktu raya...
aku ingin menolong mempromosi

kasut n sandal berjenama "Crocs".

sila klik di sini

gerenti dpt potongan sempena raya !!!!




sandal yg aku minat
esok 9 hb b aru tempah coz stok baru




yg nie pon ok gak
asyik pakai adidas je slama nie..
nak tukar angin lak
kata abg aku.."ok la, worth it!"


p/s: awas, jgn terpedaya dgn "CrocS" ciplak(x ori)
coz bnyk yg x ori dijual
di "up town & Down town"



Older Posts