Blogger Template by Blogcrowds

Cinta Monyet


Tak Tau lah kenapa ari nie suke sangat
nak tulis pasal topic nie.....


"Cinta Monyet"


Terima kasih kepada adik aku
cause memberi aku ilham
kerana dah lama aku ingin tulis pasal "CINTA...."



Sian Monyet Nie
monyet nie ader perasaan gak

yang paling aku kesian
pasal bebudak yang dah couple sekian lama
n then, clash(putus)

Salah sorang mangsanye,
adik aku sendiri

Ape Kes ?????



Kes 1
------------

kawan aku nie dah 3 tahun bercouple
pas tu putus,

bile tanya si lelaki....
dia jawab,
Si dia tak sesuai , berpaling tadah...tu la
nie la..mcm2

bile tanye si pempuan....
dia jawab lain,
Playboy la, tak setia la, cerewet ,suka kongkong
mcm2 lagi ader....


Kisah 2
-----------------

Kawan aku nie baru 1 semester berpacaran
dah tu
naik sem ari tu
baru putus
ape kes???

Si lelaki kata si pempuan tu salah
dll

then merujuk balik,
skarang nie??????????

masya-ALLAH

....................................

Kesimpulannye,

"bukan semuanye manusia tu perfect"

Tak semestinye semua orang kaya tu Hensem
=> Datuk K
Tak semestinye pakai kete Wira tak Kaya
=> Org BP
tak Semestinye Hendsome bergaya, pengemas
n pembersih orangnye
tak semestinye jadi Tanzim, baik pekertinye

Tak semestinye pempuan tu cantik
tapi tak pandai wat keje2 rumah
Tak semestinye cute, baik pekertinye
Tak semestinye pakai tudung labuh,
kuat agamanye
Tak semestinye gemuk .....

dll.....


Jodoh di tangan tuhan...
memanglah


Jadi,
kalau dah bercouple tu
teruskan je lah kalau ader keizinan
dan kalau betul2 rasa yang hubungan leh kekal sampai kahwin
teruskanlah hubungan murni itu
asalkan sesuai disisi agama

Tak payalah memilih sangat
terutamanye pempuan
cause sekarang pempuan lagi ramai dr lelaki

Buat si Kaum Adam pulak,
Angkatlah martabat Kaum Hawa di
tempat yang tinggi
dan Jagalah mereka dan bukan menghancurkan mereka
kerana itulah lelaki diberi tanggungjawab
sebagai Ketua Rumah Tangga

"Responsibility On Your Shoulder"

"terimalah Se adanye"





2 Comments:

  1. lina pencilbox said...
    Tak semestinye semua orang kaya tu Hensem
    => Datuk K
    ---> datuk K hensem apeeeeeee

    tak semestinye jadi Tanzim, baik pekertinye

    ----> wahhh...statement berani mati ni:P

    huhu
    Chuck Bartowski said...
    bagi aku datuk K tak hensem....wei...statement nie aku tulis cause secara tak langsung idea memang ter keluar time tu...tak salah kot wat statement tu...manusia bukan semuanye perfect :)

Post a Comment



Newer Post Older Post Home